Zrazy wolowe faszerowane

https://www.grupa-wolff.eu/urzadzenia-dla-przemyslu/granulatory-suszarnie-chlodnice/

Lub pewno stanowić piękna lepszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie jasny i chrupiący kotlet schabowy usmażony na wygrana i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, musi być odpowiednio roztłuczony - na końcu, by mięso broniło się delikatne, a po przysmażeniu kruche, a tymczasem nie tak szybko, by kotlet nie był za wysoki, inaczej wyda na soczystości. Też w przypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w odpowiedniej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do mięsa, by osiągnęło dobrą grubość i strukturę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do mięsa, jakim będziemy mogli sam skontrolować jakość ubijanych kotletów. Ale przy znaczniejszej sum kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub gdy używamy do nich mięso nieco niższej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również to, gdy przyrządzamy kotlety w domach żywienia zbiorowego, czy na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością ujawnia się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można łatwo zdjąć z grup, ponadto tłuczek do mięsa jako narzędzie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd te, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w wielkiej dawki, lub z konkretnego mięsa, oszczędźmy sobie energii i zainwestujmy w określone urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo swoja w obsłudze - wystarczy włożyć do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, a innym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na wszelkiej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, aby wszystkie swoje kotlety były rozbite równomiernie, szybko i chętnie, zatem nie ma wspanialszego rozwiązania, gdy właśnie kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest zatem taki trudny wydatek - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem dostępnym w obsłudze, w zachowaniu w czystości, i nie przesadnie kosztownym, jak potrafiło się zdawać.