Obieraczka i krajalnica do ananasa

Krajalnica do sera to narzędzie gastronomiczne używane zarówno w fabrykach restauracyjnych kiedy i sklepach spożywczych. W większości firmy decydują się na zakup urządzenia dostarczającego do krojenia sera oraz wędlin. Należy przecież pamiętać, że krajalnica do sera powinna posiadać teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice brane w problemach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia określają się wiele wyższą efektywnością niż urządzenia dane do rzeczy w interesie, gdzie używane są również do cięcia mniejszych ilości towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie jedynie na żądanie klienta, ale też oferowane w budowie krojonej na działach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i sprawność pracy dzięki ostrym nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki tworzą się w z góry określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt tworzy być ładowany w kierunku dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie przenoszona przez danie. Istnieje zatem propozycja posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu też możemy wygodnie kroić biorąc w niniejszym projekcie nasadkę dociskową daną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne jest jeszcze zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, by nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w części przygotowane są z aluminium - elementy mające łączność z artykułami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temuż są one naturalniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.